BREAKDANCE

- BØRNEDANS // PROF UNDERVISER -

Dansefabrikken tilbyder breakdance for børn og unge fra 4 år. Vores breakdance hold blander akrobatiske øvelser med rytmisk dans og topper det med fede håndtegn og en masse attitude. Vi sørger for, at alle dansere – uanset niveau – får mest muligt ud af undervisningen og altid går derfra med nye eller federe tricks, bedre musikforståelse, større kropskontrol eller øget selvtillid. Til breakdance er der et helt unikt sammenhold og fællesskab, hvor alle udfordrer hinanden, men samtidig støtter og ønsker at gøre hinanden bedre.

Her på siden kan du se vores udvalg af break dansehold, og der er flere nye hold på vej. Hold dig opdateret – tilmeld dig vores nyhedsmail. Hvis du vil vide mere om breakdance og vores undervisere, så klik her.

B-boy der går til breakdance laver håndtegn

BREAK RØDDERNE

Stilart
Niveau
Alder
Tidspunkt

Opstart
Underviser
Pris

Break
Begynder / let øvet
4-6 år
Mandag kl. 16.30 – 17.10
30. august – 13. december
30. august 2021

John & Armony
1000 kr. pr. halvår

Hip hop instruktør danser på gaden

BREAK HEADZ

Stilart
Niveau
Alder
Tidspunkt

Opstart
Underviser
Pris

Break
Begynder / let øvet
6-9 år
Mandag kl. 17.20 – 18.10
30. august – 13. december
30. august 2021

John & Armony
1200 kr. pr. halvår

breakdance drenge der står på hænder og hovedet til danse træning for børn

BREAK BANDITTERNE

Stilart
Niveau
Alder
Tidspunkt

Opstart
Underviser
Pris

Break
Begynder / let øvet
6-9 år
Torsdag kl. 16.30 – 17.20
2. september – 16. december
2. september 2021

John & Armony
1200 kr. pr. halvår

Dansehold_Breakdance_04

BREAK BANDEN

Stilart
Niveau
Alder
Tidspunkt

Opstart
Underviser
Pris

Break
Øvet
9+ år
Torsdag kl. 17.25 – 18.15
2. september – 16. december
2. september 2021

John & Armony
1200 kr. pr. halvår

Breakdance – eller den rigtige betegnelse; Breaking, B-boying eller B-girling, er en af de oprindelig 4 elementer inden for hiphop kulturen. Breaking opstod i USA´s gader i starten af 1970’erne og kom til Danmark i 1983. Breaking er en blandning af mange forskellige stilarter som bla. salsa, mambo, capoiera, gymnastik – alt dette blandet med en masse New York attitude. Der er selvfølgelig kommet en masse andre ting med i løbet af årene.

Breaking moves

Hvis man har set breaking før, så husker man det nok bedst for de vilde moves – det kunne være at snurre rundt på hovedet, på en hånd eller tricks som du selv ikke kender navnene på. Breaking er for alle, både børn og voksne. Breaking er større end det nogensinde har været og der er hundredevis af store konkurrencer over hele verden hvert år.  Når man har prøvet kræfter med breaking, lærer man udtryk som toprock, footwork, powermove, freezes, flow og ikke mindst attitude. Det er nogen af de forskellige elementer, der arbejdes med for at blive en god breaker.

Breakdance konkurrence

I breaking konkurrerer man imod hinanden i en battle. En battle kan være 1 mod 1 , 2 mod 2 , hold mod hold osv. Hvert hold skiftes til at gå ind på gulvet og vise en dans til det musik dj’en spiller, som danseren ikke kender i forvejen. Derfor er meget af dansen du ser freestyle, altså fundet på i nuet. Derefter voterer et dommerpanel om, hvilket at holdene der har vundet.
Hvis du vil have en anderledes kulturel oplevelse med underholdning i særklasse, så tag ind og se en professionel breaking battle.  

Alle vores break undervisere er professionelle breakere med mange års erfaring inden for break battles, shows og workshops.  Alle undervisere er aktive breakere, der stadig dyrker breaking på højt niveau. Vores break undervisere har lavet show på Skanderborg festival (Smukfest), Roskilde festival og til sammen har vi lavet over 500 workshops i Danmark og udlandet. Vores undervisere rejser rundt i verden og deltager i forskellige breakdance battles. Alle undervisere har erfaring med at lave skoleforløb, dagsworkshops og klassisk undervisning for unge.

Sjov og show

Underviserne lægger stor vægt på fællesskabet og det gode moment. Det er vigtig at undervisning er ligeså meget show som læring. Det hele foregår med en god pædagogisk tilgang, hvor der er plads til alle. Vi holder løbende workshops og battles og arbejder med toppen af break eliten i Danmark og udlandet. Søger du breakdance / breaking træning for børn og vil du lære det på den rigtige måde. Så er Dansefabrikken det helt rigtige sted.

Vil du se vores seje b-boys? Så klik her.

I breakdance for begyndere starter vi helt fra starten. Du lærer de helt basis grundtrin, fra når du står op til at komme ned på jorden. Vi arbejder med tricks/moves hvor alle kan være med, lige meget om du aldrig har danset før. Vi bygger løbende flere og flere breaking tricks på, så det ender med, at du kan sætte de ting du har lært sammen til en lille dans. Derudover arbejder vi med din kreativitet, hvor du selv skal kunne sammensætte de ting du har lært og ligeså stille begynde at opbygge din egen måde at gøre tingene på. I breakdance for begyndere battler vi for sjov mod hinanden. Hvis du har lyst, kan du battle med andre b-boys til vores egne shows, som sommerafslutning og julejam, eller til andre lignende arrangementer.

Tilmeld dig et break hold for begyndere

Er du begynder eller kun har danset lidt, og mellem 6-9 år, så anbefaler vi at du tilmelder dig Break Headz, Break Banditterne eller Break Warriors. Er du under 4-6 år, så Break Rødderne lige for dig.

I breaking for øvede arbejder vi mere med forskellige tricks inden for powermove, anvancerede footwork-teknikker og der bliver kombineret forskellige freezes. Der bliver snakket mere om finess og der bliver lagt vægt på at lære sværere tricks, men med fokus på at få dem til at se lette ud. Der bliver arbejdet individuelt med soloer for at styrke den enkelte breakers stil.  Alle eleverne vil have deres egen solo bygget ud fra deres egne tanker og ideer. Vi vil tage ud og battle, hvor eleverne kan få lov at prøve alle deres break soloer af.

Tilmeld dig et break hold for øvede

Er du en b-boy der har danset før, kan du lave forskellige moves og kaste med håndtegn? Så anbefaler vi at du tilmelder dig Break Banden (6-9 år).

Når man går til breakdance / breaking, så lærer man at træne alene og i en gruppe. Børnene får en bedre motorik, bedre kropskontrol og en god musikforståelse. Børnene udvikler også deres kreative tankegang. Det hele er blandet med en masse konditionstræning, så de får sved på banen. På Dansefabrikken leverer vi professionel break undervisning, der giver sved på panden, mens det er sjovt at danse. Det er børnedans i Horsens med høj kvalitet.